Un infractor român care a terorizat Italia a fost prins la Iaşi. Un locotenent l-a trădat din greşeală, pe Facebook

Mai mulţi interlopi români organizaţi după reguli militare au fost prinşi de poliţişti după o greşeală fatală. Infractorii s-au lăudat pe Facebook cu abilităţile lor, moment în care forţele de ordine care îi vânau au reuşit să le ia urma.

10 oct. 2016, 13:33
Un infractor român care a terorizat Italia a fost prins la Iaşi. Un locotenent l-a trădat din greşeală, pe Facebook

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reuşit să-l prindă pe unul dintre cei mai căutaţi infractori din Italia. Este vorba de Dănuţ Văduva, un bărbat care a ţinut sub teroare mai multe regiuni din Peninsulă, prin jafurile pe care le-a comandat. El era liderul unei reţele de crimă organizată specializată în jafuri, tâlhării şi infracţiuni economice. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare de către Tribunalul Sassari, din regiuniea Sardinia. Acest mandat european de arestare a fost emis pe dată de 7 septembrie 2016, iar procurorii ieşeni l-au găsit  după aproximativ o lună.

Potrivit bzi.ro, gruparea si-a inceput activitatea in anul 2014. Infractorii au aplicat masuri de protectie suplimentare fata de alte retele, pentru a nu fi prinsi. Planificau fiecare spargere ca la carte, ca-n filme. Fiecare detaliu era pus la punct, fiecare membru al retelei stia bine ce are de facut. Nu actionau niciodata haotic si nu se speriau atunci cand erau surprinsi. Atacau fara nicio teama, chiar si locurile care aveau camere de supraveghere.

Aveau miscari si disciplina militara, purtau manusi, nu lasau amprente, aveau fata acoperita si nu scoteau nici macar un cuvant in timpul jafurilor. Stiau foarte bine ce au de facut, fiecare dintre ei„, au scris şi jurnalistii italieni.

De remarcat că Danut Vaduva cauta doar membri care nu aveau cazier, care nu figurau in aceste baze de date ale Politiei.

Politistii au inceput însa sa cerceteze profilurile de Facebook ale cetatenilor romani din zona Sardinia. Astfel, a fost gasit unul dintre membrii retelei, care avea scris pe Racebook la angajator: „angajat într-o asociatie internationala de furturi si jafuri„. De aici, ancheta a luat o alta intorsatura. Din acest profil de facebook al hotului, politistii au facut legaturi intre membrii gruparii si au reusit sa-i afle pe toti. Mai mult, unul dintre membrii retelei avea chiar o fotografie de grup, facuta dupa ce au comis un jaf.