Cum a scăpat de pedeapsă un interlop din Constanţa căutat pentru zeci de infracţiuni

Judecătorii români au respins un mandat european de arestare pentru un interlop din Constanţa, cerut de autorităţile maghiare. Ba mai mult, deşi bărbatul era căutat pentru zeci de infracţiuni, judecătorii au dispus eliberarea sa, informează România TV. Această situaţie este similară cu cea a fostului deputat Marko Attila, greu de extrădat din Ungaria.

21 iul. 2015, 08:04
Cum a scăpat de pedeapsă un interlop din Constanţa căutat pentru zeci de infracţiuni

Bărbatul de 34 de ani din judeţul Constanţa avea pe numele său un mandat european de arestare emis de autorităţile din localitatea Pesta, Ungaria.

El a fost depistat de poliţiştii din România în luna decembrie a anului trecut în oraşul Constanţa, mai apoi a fost dus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa pentru confirmarea mandatului european de arestare şi pentru confirmarea extrădării lui în Ungaria.

Surpriză sau nu, însă, magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins această propunere şi chiar dacă bărbatul era acuzat în Ungaria de 49 de infracţiuni de furt de la bancomate au decis să îl lase liber.

Cazul este asemănător cu cel al lui Marko Attila, fostul deputat UDMR, care are şi el un mandat european de arestare preventivă, este dat în urmărire internaţională prin Interpol, dar cu toate acestea, cei din Ungaria refuză să îl extrădeze în ţara noastră.

Mai mult, potrivit unor surse de la Budapesta, acesta ar fi protejat de autorităţile de acolo.

Citeşte şi Interlopul care a bătut un poliţist în Constanţa, sub control judiciar