Un intrus a încercat să sară gardul de la Casa Albă, dar a fost prins

Un intrus a aruncat un rucsac peste gardul de la Casa Albă vineri noapte și apoi s-a urcat pe gard, dar a fost reținut de agenți ai Secret Service înainte de a reuşi să sară de partea cealaltă.

03 apr. 2016, 05:38
Un intrus a încercat să sară gardul de la Casa Albă, dar a fost prins

Intrusul a fost reținut imediat după ce s-a cățărat pe gardul de nord al reședinței președintelui SUA, a declarat Robert Hoback, purtătorul de cuvânt al Secret Service, citat de Agerpres

Individul a fost acuzat de intrare ilegală și transportat la Metropolitan Police Department din Washington, a spus Hoback. 

Hoback nu a furnizat imediat numele persoanei reținute. 

Presedintele Barack Obama s-a aflat la Washington pentru un summit asupra securității nucleare vineri și sâmbătă. Nu a fost imediat clar dacă el era la Casa Albă când persoana a escaladat gardul. 

Nu au existat indicii de la Secret Service că rucsacul intrusului conținea o armă, notează Reuters. 

Ultima dată când o persoană a sărit gardul de la Casa Albă a fost de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) în noiembrie, când un bărbat din Connecticut purtând un steag american a escaladat gardul de nord și a fost prins rapid. 

În 2014, un fost militar având în buzunar un briceag s-a urcat pe gardul Casei Albe și a pătruns în reședința președintelui înainte de a fi arestat. 

Acest incident a scos la lumină breșe grave în asigurarea securității la Casa Albă în timpul administrației Obama și a condus la critici la adresa Secret Service din partea parlamentarilor în Congresul Statelor Unite, amintește Reuters.