Un învăţător din Vrancea, acuzat că a lovit doi elevi

Mama unui baiat de 13 ani, din comuna Straoane, s-a plans la politie ca fiul ei a fost lovit de un cadru didactic. Pe langa acesta, se pare ca inca un alt elev a fost lovit de invatator.

17 mart. 2016, 11:05
Un învăţător din Vrancea, acuzat că a lovit doi elevi

Sesizarea s-a facut, marti dimineata, iar incidentul ar fi avut loc in dimineata zilei de luni. Mama elevului de 13 ani le-a spus politistilor ca in timpul unei pauze, copilul ei ar fi fost lovit cu palma peste fata de un invatator de la Scoala Generala nr. 1 din localitate. Din verificari s-a stabilit faptul ca invatatorul ar fi lovit doi copii, dar plangere a depus doar familia unuia dintre ei. Celalalt copil si familia sa nu au dorit sa depuna plangere, dupa cum au spus politistii, dar le-au povestit oamenilor legii cum s-a petrecut incidentul, potrivit monitorulvn.ro.

Totul s-ar fi petrecut la intrarea la ore. In ziua cu pricina, invatatorul era de serviciu. Pentru ca cei doi copii se tot impingeau in usa si nu intrau in clase, desi se sunase, cadrul didactic le-ar fi dat cate o palma, sa-i potoleasca. Purtatorul de cuvant al politiei, subcomisar Bogdan Toader, a confirmat ca a fost depusa o plangere.

A fost inregistrata o plangere si se efectueaza cercetari in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului„, a declarat subcomisar Toader.

Incidentul a fost confirmat de directorul unitatii de invatamant din Straoane, profesorul Ion Citu. El a spus ca se va face o cercetare disciplinara si se vor dispune masuri in consecinta. Incidentul de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Straoane a fost facut cunoscut si conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, dupa cum a precizat directorul unitatii de invatamant.

Cazul a fost preluat de politie, s-au facut cercetari si urmeaza sa se stabileasca exact ce s-a intamplat. Parintele elevului respectiv a venit la mine, dar nu a depus plangere la nivelul scolii. Insa, categoric, la nivel de scoala se va lua o decizie, chiar daca nu a fost depusa o plangere oficiala. Comisia de disciplina s-a autosesizat, urmand ca in termen de 30 de zile sa se dispuna si masuri… Am sesizat si Inspectoratul Scolar. Comisia de disciplina s-a intrunit si s-au purtat discutii pe tema acestui subiect. Motivul a fost neclar. Cadrul didactic acuzat era de serviciu. Clopotelul suna, iar mai multi elevi trageau de usa de la clasa si se impingeau. Acesta le-a atras atentia, dar fiind probabil neascultat, invatatorul a cedat nervos si s-a repezit la elevul de clasa a VII-a. Elevul (cel care a facut plangere-n.r.) a mai fost implicat in cazuri de teribilism, avand in prezent nota 7 la purtare„, a declarat directorul scolii, Ion Citu.

Citeşte şi Scandal într-o şcoală din Vaslui. O fetiţă de şase ani a fost pălmuită de învăţător