Strania poveste a bărbatului care a început să vorbească altă limbă după o lovitură la cap. Şi nu e singura ciudăţenie!

Un bărbat italian care a suferit un traumatism cranian vorbeşte şi citeşte acum numai în franceză, deşi scrie în italiană.

11 iun. 2016, 10:56
Strania poveste a bărbatului care a început să vorbească altă limbă după o lovitură la cap. Şi nu e singura ciudăţenie!

În ciuda faptului că până la momentul accidentului nu şi-a exprimat interesul pentru cultura franceză şi nu vorbise această limbă decât foarte puţin în şcoală, bărbatul în vârstă de 51 de ani vorbeşte acum în franceză, având după accident înclinaţie către filmele, cărţile şi produsele alimentare franţuzeşti, scrie gandul.info.

Citeşte şi Andreea Marin a învăţat LIMBA TURCĂ din dragoste pentru SOŢ

Într-un studiu recent al Universităţii din Edinburgh, bărbatul ar fi întâlnit o franţuzoaică la vârsta de 20 de ani, însă „nu a manifestat niciodată un ataşament special pentru cultura sau bucătăria franceză”. 

Bărbatul a învăţat limba franceză la şcoală, însă nu a mai vorbit timp de zeci de ani.

„Limba franceză vorbită de JC este plină de greşeli. Totuşi el vorbeşte într-un ritm rapid, folosind replici din filme şi dându-se drept o caricatură a unui francez”, susţine revista Cortex.

„El susţine că nu poate vorbi franceză deşi vorbeşte. El spune că gândeşte în franceză şi că vrea să vizioneze filme franţuzeşti (pe care nu le-a vizionat înainte), cumpără mâncare şi cărţi franţuzeşti, dar el scrie în italiană”, mai scrie revista.

Citeşte şi Dialog incredibil cu o profesoară din România. „Predă” engleză, dar nu cunoaşte această limbă străină VIDEO FABULOS

JC a manifestat şi alte anomalii comportamentale, cum ar fi iluzii de grandoare, tulburări ale somnului şi euforie nejustificată. Ca urmare a leziunilor suferite, JC se trezeşte de dimineaţă, deschide fereastra şi strigă: „Bonjour!” („Bună ziua!”).

Acesta un sindrom extrem de rar, dar nu unic, cunoscut sub numele de sindrom compulsiv de limbă străină. Aproximativ 60 de persoane din lume au fost înregistrate cu acest sindrom, după un traumatism cranian.