Un jandarm detaşat la protestele din Pungeşti, dus de urgenţă la spital

Un jandarm în vârstă de 24 de ani a fost transportat, luni dimineaţă, cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce a alunecat într-un şanţ la Pungeşti, unde mai mulţi localnici protestează faţă de decizia Chevron de a pătrunde cu utilajele pe perimetrul din localitatea Siliştea în vederea amplasării primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţ.

02 dec. 2013, 08:07
Un jandarm detaşat la protestele din Pungeşti, dus de urgenţă la spital

„Jandarmul a fost transportat cu o ambulanţă detaşată în zona Pungeşti după ce a suferit o contuzie lombară. În cursul dimineţii alţi doi cetăţeni care se aflau la Pungeşti, unul în stare de lipotimie şi altul cu traumatism toraco-abdominal au fost de asemenea duşi la spital de două ambulanţe”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Chevron au pătruns luni dimineaţă cu primele utilaje în localitatea Siliştea. Drumul judeţean care face legătura între Vaslui şi comuna Pungeşti este în continuare blocat. Forţe impresionante de ordine au fost detaşate în zonă, iar reprezentanţii presei nu au acces în perimetrul de la Siliştea.

Atât prefectul judeţului, Radu Renga, cât şi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui nu au putut fi contactaţi pentru a oferi informaţii cu privire la situaţia de la Pungeşti.

CITEŞTE ŞI: Plumb: Tot Guvernul a susţinut acordul de explorare a gazelor convenţionale la Băile Felix, inclusiv miniştrii