Un jihadist pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin

Agenţii de securitate ruşi au descoperit un "jihadist" suspectat că punea la cale asasinarea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

16 ian. 2019, 21:12
Un jihadist pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin

Suspectul este un „jihadist” care ar fi încercat să organizeze un atentat împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Individul este un bărbat de 21 de ani şi se numeşte Armin Alibasic. El punea la cale un asasinat împotriva preşedintelui rus. Suspectul a fost arestat în Serbia, în oraşul Novi Pazar, unde preşedintele rus urma să ajungă, potrivit informaţiilor de presă.

Suspectul avea o ascunzătoare pentru arme şi explozibili. Conform unui raport al serviciilor de securitate sârbe, BIA, „bărbatul se pregătea să comită atacul terorist chiar în ziua în care Putin urma să ajungă în această ţară”.

Deocamdată nu sunt detalii despre un eventual atac terorist asupra preşedintelui Rusiei. Se cunoaşte însă că Putin „a devenit o ţintă pentru terorişti din cauza războiului pe care Rusia îl duce împotriva Statului Islamic”.

În locuinţa bărbatului s-a descoperit un arsenal de arme, precum şi componente pentru fabricarea dispozitivele explozive, precum şi simboluri ale grupării teroriste Stat Islamic.