Un jucător de baschet din Florida, de 15 ani, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai înalt adolescent din lume

Un tânăr jucător de baschet, de 15 ani, din statul american Florida, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai înalt adolescent din lume, măsurând 2,28 metri.

17 feb. 2022, 12:17
Un jucător de baschet din Florida, de 15 ani, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai înalt adolescent din lume

Olivier Rioux, de origine canadian, care joacă pe postul de pivot pentru echipa liceului Bradenton, statul Florida, pare să fie aproape de o carieră la profesionişti, dacă va evolua ca până în prezent. Jucătorul de 15 ani, pe lângă menţiunea din Cartea Recordurilor, are şi un talent real arătat pe teren.

Antrenorul său spune că Olivier se bucură de atenţie oriunde merge, atât din pricina înălţimii sale, dar şi datorită calităţilor arătate pe teren.

„Peste tot pe unde mergem, vă imaginaţi că nu este ceva de care să te poţi ascunde. Nu poţi să-ţi pui o pălărie şi să nu se mai observe că ai 2,28 metri”, spune antrenorul Jeremy Schiller. Acesta mai adaugă că elevul său este un pasator fenomenal, dar aruncă bine şi de la linia de 3 puncte şi are un joc foarte bun sub panou.

Olivier Rioux spune că înălţimea sa este moştenită din familie, tatăl său măsurând 2,1 metri, iar mama sa 1,9 metri. De asemenea, măsura pe care o poartă la pantof este una pe măsură, 58.

„Când avea 10, 11 şi apoi 12 ani, am început să cresc şi devenea din ce în ce mai rapid, nu mă mai opream din crescut. Eram în fiecare săptămână mai înalt. Eram cel mai înalt copil din şcoală”, povesteşte Olivier.

Citeşte şi: Imagini incredibile! Un elefant a atacat două maşini cu turişti. VIDEO