Un jucător din Liga 1, transfer neaşteptat în Anglia

George Ţucudean este oficial fotbalistul echipei engleze de ligă secundă Charlton Athletic, cu care a semnat un contract pe trei ani, a anunţat marţi clubul.

15 iul. 2014, 10:41
Un jucător din Liga 1, transfer neaşteptat în Anglia

George Ţucudean, 23 de ani, a devenit al şaptelea jucător cu care se întăreşte Charlton în această vară. Atacantul s-a alăturat luni noii sale echipe, aflată în cantonament în Spania, şi a efectuat vizita medicală. El ar putea fi folosit în amicalul de miercuri cu selecţionata Gibraltarului şi în cel de sâmbătă cu Atletico Clube de Portugal.

Ţucudean fusese împrumutat în stagiunea trecută de formaţia belgiană Standard Liege la Dinamo Bucureşti. El a semnat în ianuarie 2013 un contract pe patru ani şi jumătate cu Standard, antrenată atunci de Mircea Rednic, dar nu a reuşit să se impună la echipa din Liege, pentru care nu a marcat niciun gol într-un meci oficial. Atacantul a revenit în vara anului trecut la Dinamo, sub formă de împrumut.

Preşedintele lui Standard, omului de afaceri belgian Roland Duchatelet, este şi principalul acţionar al clubului Charlton. El este şi acţionar al unor grupări de divizie inferioară din Germania (Carl Zeiss Jena) şi Spania (Alcorcon), iar fiul său, Roderick, este preşedintele clubului maghiar Ujpest.

Site-ul lui Charlton scrie că Ţucudean va lupta pentru un post de titular cu Reza Ghoochannejhad, Igor Vetokele, Simon Church şi Joe Pigott. Reza Ghoochannejhad, care a înscris singurul gol al Iranului la Cupa Mondială 2014, a fost coleg cu Ţucudean la Standard.

La Charlton au mai venit în această vară Yoni Buyens, Vetokele, Franck Moussa, Andre Bikey-Amougou, Tal Ben Haim şi Johann Berg Gudmundsson.

Charlton, grupare înfiinţată în anul 1905, care joacă meciurile de acasă pe stadionul The Valley, este antrenată de la sfârşitul lui mai de fostul internaţional belgian Bob Peeters. Echipa a fost vicecampioana Angliei în 1937 şi a câştigat Cupa Angliei în 1947.