Un jurnalist american a fost ucis în violenţele din Egipt

Un jurnalist american a fost ucis vineri în confruntările din Egipt, între susţinătorii preşedintelui Mohamed Morsi şi contestatrii regimului acestuia, anunţă televiziunea de stat şi surse medicale.

28 iun. 2013, 19:46

Un jurnalist american a fost ucis în confruntări în Egipt, după cum au anunţat televiziunea de stat şi surse medicale, informează BBC în ediţia online. O sursă din Alexandria informa mai târziu agenţia de presă franceză despre „decesul unui cetăţean american în vârstă de 21 de ani, atins de tururi cu alice şi transportat la spital”. Victima era fotoreporter.

Mai multe marşuri de protest au avut loc în toată ţara înainte de demonstraţiile opoziţiei egiptene programate să se desfăşoare duminică, în toată ţara. Jurnalistul american a fost ucis în asaltul opozanţilor lui Morsi asupra sediului „Fraţilor Musulmani” din Alexandria, mai precizează publicaţia britanică.

Cel puţin zece persoane au fost rănite vineri, la Alexandria, al doilea cel mai important oraş din Egipt, în confruntări între manifestanţi ostili şi susţinători ai preşedintelui Mohamed Morsi, a declarat un oficial în domeniul securităţiii, relatează AFP.

Manifestanţi rivali au aruncat cu pietre unii în alţii, iar zece persoane au fost rănite, a precizat el.

Televiziunea a difuzat imagini cu manifestanţi fugind în toate direcţiile în cartierul Sidi Gaber, la Alexandria (nord) şi în care se aud focuri de armă.

Ea a difuzat, de asemenea, imagini în care apar coloane de fum ce se ridică dintr-un sediu al Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), interfaţa politică a mişcării Fraţii Musulmani, incendiat în acelaşi cartier

Trupe suplimentare de poliţie au fost trimise la faţa locului, pentru a-i dispersa pe manifestanţiu, potrivit acestui oficial.

Confruntări sângeoase au afectat săptămâna aceasta manifestaţii pentru şi împotriva lui Morsi, în Egipt, cu două zile înainte de o mobilizare uriaşă aşteptată duminică, la apelul opoziţiei, cu scopul de a cere plecare lui Morsi de la putere.