Un jurnalist România TV a cucerit unul dintre cele mai dificile vârfuri din Asia VIDEO

Performanţă remarcabilă a jurnalistului România TV, Cristian Zărescu. După ce anul trecut a urcat pe cel mai înalt munte al Europei, Mont Blanc, acum el a dus drapelul românesc pe Lenin Peak, unul dintre cele mai dificile vârfuri din Asia.

28 iul. 2015, 08:20
Un jurnalist România TV a cucerit unul dintre cele mai dificile vârfuri din Asia VIDEO

Lenin Peak este recunoscut ca fiind un vârf foarte greu de escaladat, în primul rând din cauza lungimii foarte mari a traseului. De asemenea, aproape tot timpul vremea este nefavorabilă, cu temperaturi pe timpul nopţii de -30 şi chiar -40 de grade, dar şi cu vânt foarte puternic, potrivit România TV. Jurnalistul Cristian Zărescu, împreună cu alţi trei alpinişti amatori, a ales să urce traseul organizând cinci tabere până la ascensiunea finală.

Ascensiunea finală s-a dovedit mai dificilă decât se aşteptau. În unele locuri, au fost nevoiţi să îşi croiască drum prin zăpada de aproape un metru. De altfel, pe drum, mai mulţi alpinişti din Croaţia, Spania şi Rusia au renunţat la ascensiune din cauza dificultăţii traseului.

După aproximativ 11 ore, Cristi a reuşit să îşi vadă visul cu ochii. A ajuns pe Vârful Lenin alături de unul dintre camarazi români şi o expeditie din Suedia condusă de un ghid rus.

Pentru orice alpinist amator, cea mai mare bucurie este să arboreze drapelul naţional pe vârful pe care ajunge”, a transmis Cristian Zărescu de la 7.134 de metri.

După doar 15 minute de stat pe vârf, alpiniştii români au început coborârea. Deşi bucuroşi că îşi atinseseră ţelul, cei doi nu puteau uita că îi aşteaptă un traseu de coborâre de cel puţin 6-7 ore. După patru zile de coborâre, alpiniştii români au reuşit să ajungă în tabăra de bază.

CITEŞTE ŞI: Cea mai mare fotografie din lume este o panoramă a vârfului Mont Blanc VIDEO