Un kilogram de cireșe românești se vinde la prețuri exorbitante în piață. Vânzătorii sunt foarte atenți cu marfa lor: „Nu aveți voie să gustați!”

Este incredibil cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe la tarabele din piață. Românii vor fi nevoiți să își pună pofta-n cui cu asemenea prețuri.

10 mai 2023, 15:39
Un kilogram de cireșe românești se vinde la prețuri exorbitante în piață. Vânzătorii sunt foarte atenți cu marfa lor: „Nu aveți voie să gustați!”
Cât costă un kilogram de cireșe în piață

Românii se pot bucura de acum de cireșe. Sau cel puțin românii cu mai mulți bani. Fructele delicioase au început să apară în piață, iar prețurile sunt colosale. Pe lângă cele de import, acum se află și cele românești, iar prețul lor nu este nici el unul mic.

Citește și: Cireşe cu preţ de „caviar” în pieţele româneşti: ”Nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii, am 1.500 de lei pensie”

În luna mai, fructul-vedetă este cireașa, la care toată lumea poftește. Dar ceva ne ține departe de acest fruct – prețul. În centrele comerciale și la tarabele din piețe au apărut, încă de la începutul acestei luni, primele cireșe. Majoritatea sunt de import, iar prețurile nu sunt pentru portofelul oricui. Un kilogram din aceste fructe aduse din Germania se vinde cu 160 de lei. Cele din Spania sunt ceva mai ieftine.

Cireșele românești au ajuns să fie și ele mai scumpe decât carnea sau fructele exotice. La o tarabă din piața Rahova, un kilogram se vinde cu prețul de 100 de lei. O sumă mult prea mare pentru mulți dintre români.

Citește și: Prețuri imense: cât costă kilogramul de cireșe în 2023. Primul lot pentru anul în curs

Potrivit cancan.ro, o persoană care a cerut permisiunea să fotografieze cireșele a fost întâmpinată de un răspuns șocant: „Nu aveți voie să gustați. Cel puțin, nu acum. Mai încolo, da!”

Prețul unui kilogram de cireșe românești este de patru ori mai mare decât cel al cărnii. Desigur, prețurile diferă în funcție de zonele comerciale din care sunt cumpărate fructele, legumele, carnea și alte produse. În Piața Centrală Din Buzău, un kilogram din cireșele de import costă 60 de lei.