Un koala a fost găsit mort, prins în şuruburi de un stâlp. Poza a provocat indignare în toată lumea FOTO

O fotografie postată pe reţelele de socializare în care se poate vedea un koala mort, ţintuit de un stâlp de lemn, în Australia, a provocat indignare şi reacţii de condamnare în această ţară.

11 ian. 2018, 08:37

Autorităţile pentru protecţia animalelor au declarat că anchetează incidentul după ce responsabili locali au descoperit animalul ţintuit în şuruburi folosite în construcţii pe un stâlp al unui foişor, în Brooloo Park, din nord-estul statului Queensland, la 140 de kilometri nord de Brisbane.

Era un mascul frumos şi sănătos de şapte kilograme„, a precizat Susan Gribble, voluntară la ONG-ul Koala Rescue Queensland.

Potrivit acesteia, deşi pe moment nu se ştie cum a murit acest koala, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii asupra Animalelor va efectua o autopsie.

Voluntara a declarat că marsupialul (de aproximativ 5 ani), pe a cărui blană au fost descoperite urme de sânge, murise probabil înainte de a fi fost ţintuit de stâlp.

Cel care a comis această faptă s-ar putea confrunta cu acuzaţii de cruzime asupra animalelor, dacă va fi găsit, a adăugat ea.

Până atunci, imaginea postată pe pagina Facebook a ONG-ului, în încercarea de a găsi făptaşul, a atras mii de comentarii indignate, care denunţau actul drept unul „bolnav”. „Ce gunoaie bolnave avem în această lume de vânează animale nevinovate; vinovaţii ar trebui să păţească acelaşi lucru„, a scris furios un utilizator, citat de DPA.

Potrivit AFP, la venirea primilor colonişti britanici în 1788, în Australia trăiau peste 10 milioane de koala. Deoarece trăiesc în copaci, numărul lor este greu de estimat, însă în 2012 o estimare îl plasa la 330.000 de exemplare.