Un lanț de supermarketuri a închis toate magazinele după ce a dat faliment. A avut magazine și în România

Un celebru lanț de supermarketuri și-a închis toate magazinele din Germania după ce a dat faliment. Este vorba despre lanțul de supermarketuri Real.

30 mart. 2024, 09:46
Un lanț de supermarketuri a închis toate magazinele după ce a dat faliment. A avut magazine și în România

Real și-a închis toate magazinele din Germania începând cu 23 martie. În luna septembrie, compania a solicitat deschiderea unei proceduri de insolvență. Decizia a afectat peste 5.000 de angajați din 62 de magazine și din sediul central din Mönchengladbach, potrivit capital.ro.

În anul 2020, SCP a cumpărat lanțul de magazine. Acesta cuprindea 276 de magazine, de la grupul comercial Metro, cu scopul de a-l diviza și revinde ulterior. Kaufland, Edeka, Globus și Rewe au achiziționat o parte semnificativă dintre cele mai atrăgătoare sucursale ale lanțului.

Real rămăsese cu 63 de magazine. După intrarea în insolvență, SCD a anunțat că 14 magazine urmează să fie transferate către Rewe, trei magazine către Kaufland și un magazin către Edeka. Celelalte 45 de magazine au fost închise pe 23 martie 2024, deoarece „în ciuda eforturilor intense, nu a fost încă găsit niciun cumpărător” pentru aceste locații.