Un lider PNL aduce acuzaţii grave: „Angajaţi ai Ambasadei Rusiei adună informaţii la evenimente oficiale unde nu sunt invitaţi”

Fostul președinte al Comisiei de apărare din cadrul Camerei Deputaților, Pavel Popescu, spune, joi, că „angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/ recepții oficiale la care nu sunt invitați”.

06 oct. 2022, 19:45
Un lider PNL aduce acuzaţii grave: „Angajaţi ai Ambasadei Rusiei adună informaţii la evenimente oficiale unde nu sunt invitaţi”

„Este extrem de important ca ambasadele din București ale țărilor ce au sancționat Federația Rusă în urma invaziei Ucrainei să își sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă. Angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/recepții oficiale la care nu sunt invitați. Acest mod agresiv de acțiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, a scris, pe Facebook, deputatul PNL Pavel Popescu.

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat luni, 3 octombrie, la sediul MAE, din dispoziția ministrului de externe Bogdan Aurescu, ca urmare a anexării ilegale a regiunilor ucrainene Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie de către Federația Rusă.

Cu această ocazie, România și-a afirmat încă o dată „poziția de condamnare fermă a așa-numitor „acorduri” de intrare în componența Federației Ruse a celor patru regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a trupelor ruse, urmare războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022”.

Citește şi: Ministrul Internelor îl desfiinţează pe liderul USR Cătălin Drulă în scandalul achiziției de BMW-uri la Poliţie: Cât tupeu să ai și să acuzi când tu ai aprobat cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice