Cum a vrut un bărbat să pună mâna pe 10 MILIARDE de euro

Un maestru de feng shui a fost condamnat vineri la 12 ani de închisoare pentru că falsificat în beneficiul său testamentul unei miliardare din Hong Kong, considerată atunci cea mai bogată femeie din Asia, relatează AFP.

05 iul. 2013, 12:25

Tony Chan, 53 de ani, a fost găsit vinovat în apel de modificarea testamentului Ninei Wang, moartă de cancer în 2007 la 69 de ani, pentru a intra în posesia unei moşteniri evaluate la 13 miliarde de dolari (10 miliarde de euro), informează Agerpres.

Judecătorul a spus că este vorba despre o escrocherie „ruşinoasă şi perversă”, motivată de „o lăcomie fără margini”.

Fost barman convertit în maestru feng shui care consilia clienţi bogaţi, Tony Chan spunea că este iubitul miliardarei, afirmând că este fericitul beneficiar al testamentului redactat în 2006. Însă o asociaţie de binefacere, Chinachem Charitable Foundation, a scos la iveală un alt testament, din 2002, în care Nina Wang îi lăsa moştenirea provenită din imperiul imobiliar creat de soţul ei, răpit în 1990 şi al cărui corp nu a fost găsit niciodată.

Tony Chan fusese deja condamnat, în primă instanţă, şi eliberat în aşteptarea procesului în apel, după ce a depus o cauţiune de 500.000 euro.

Nina Wang era o prezenţă inedită în lumea bogaţilor din Hong Kong, preferând fast-food-urile restaurantelor cu pretenţii şi îmbrăcămintea ieftină hainelor de lux. Ea a căzut victimă farmecului controversatului maestru de feng shui, care i-a promis, între altele, să îi găsească soţul.