Un magnat imobiliar, condamnat pentru înşelăciune, vrea să se înscrie în cursa prezidenţială din Rusia

Dezvoltatorul imobiliar rus Serghei Polonski, condamnat pentru înșelăciune în dauna unor investitori, intenționează să candideze la alegerile prezidențiale care au loc anul viitor, a anunțat miercuri managerul său de campanie.

08 nov. 2017, 18:49
Un magnat imobiliar, condamnat pentru înşelăciune, vrea să se înscrie în cursa prezidenţială din Rusia

Polonski (44 de ani), unul din cei mai extravaganți magnați ruși, este cunoscut între altele prin faptul că și-a mâncat cravata după ce a pierdut un pariu și printr-o remarcă în sensul că oricine valorează mai puțin de 1 miliard de dolari merită „dat cu flit”. Este un personaj controversat, mulți ruși considerându-l un simbol al exceselor capitaliste.

Maksim Șingarkin, fost membru al parlamentului, a precizat că a acceptat să fie directorul său de campanie și a promis, într-o postare pe Twitter, o campanie „zguduitoare”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un agent rus al FSB a fost arestat în Estonia. Spionul pregătea infracţiuni cibernetice

Serghei Polonski a fost găsit vinovat de fraudă în iulie a.c., dar a fost pus în libertate, considerându-se că faptele comise s-au prescris. Magnatul a petrecut doi ani în închisoare în așteptarea procesului. Nu se știe deocamdată dacă faptul că a suferit o condamnare îl va împiedica sau nu să candideze.

Favoritul alegerilor rămâne actualul președinte Vladimir Putin, care încă nu și-a anunțat intenția de a candida din nou. Și-au mai făcut cunoscută candidatura vedeta TV Ksenia Sobceak și jurnalista Ekaterina Gordon.