Un mare actor a murit cu o zi înaintea zilei sale de naştere. Pierdere uriaşă pentru cinematografie

"În copilărie îmi era frică de moarte. Acum nu mai am timp să mă gândesc la asta", sunt cuvintele actorului rus Nikolai Karacenţov, care a murit vineri, la vârsta de 73 de ani.

26 oct. 2018, 17:50
Un mare actor a murit cu o zi înaintea zilei sale de naştere. Pierdere uriaşă pentru cinematografie

Nikolai Karacenţov s-a născut pe 27 octombrie 1944, la Moscova, astfel că sâmbătă ar fi împlinit vârsta de 74 de ani. Prin dispariţia sa cinematografia mondială pierde un actor uriaş, distins cu numeroase premii şi titluri, precum cel de Artist al Poporului Uniunii Sovietice, în 1989, Premiul de Stat al Federaţiei Ruse, în 2003, Ordinul de Onoare sau Ordinul de Onoare pentru Patrie. Potrivit fiului său, Andrei, Nikolai Karacenţov a murit în urma unei afecţiuni a rinichilor.

Legendarul actor a fost diagnosticat cu cancer în 2017, o tumoră fiindu-i descoperită la plămânul stâng. El a mers în Israel pentru tratament, dar asta nu a avut niciun efect.

În 2005, Nikolai Karacenţov a fost implicat într-un grav accident de maşină şi a stat în comă timp de aproape o lună. După ce şi-a revenit el nu a mai reuşit niciodată să-şi recapete în totalitate cursivitatea în vorbire.

Nikolai Karacenţov a jucat în peste 140 de filme, dar rămâne în memoria colectivă prin rolurile din „Bărbatul de pe Bulevardul Capucinilor” şi „Juno şi Avos”. De asemenea, el era vocea mai multor actori străini în filmele dublate de la Televiziunea Rusă. Spre exemplu, vocea actorului francez Jean Paul Belmondo era dublată de Karacenţov.