Un mare antrenor român dezvăluie: Singura mea legătură cu fotbalul e când mă duc la puşcărie

Florin Halagian (76 ani) este unul dintre antrenorii de legendă ai fotbalului românesc, campion al României cu FC Argeş (1972 şi 1979) şi cu Dinamo (1992), dar şi cu un rol important în construirea echipei de aur a Stelei, care în 1986 a câştigat Cupa Campionilor Europeni. S-a retras din activitate în urmă cu cinci ani, iar recent a dezvăluit într-un interviu legăturile pe care le mai are cu fotbalul.

26 mart. 2015, 07:03

Retras de cinci ani din activitatea de antrenor, Florin Halagian, 76 de ani, a acceptat să discute cu fanatik.ro despre starea fotbalului românesc, mărturisind că aceasta se va degrada şi mai rău dacă îşi vor retrage sprijinul financiar patroni precum Gigi Becali, Neculaie de la FC Braşov, Niculae de la Astra Giurgiu sau Ionuţ Negoiţă de la Dinamo. Totodată acesta regretă faptul că Adrian Porumbiu a  renunţat deja la fotbal.

Fizic, nu mai am nicio legătură cu fotbalul. Totuşi, poate singura mea legătură cu fotbalul ar mai fi atunci când mă duc la puşcărie, la Jean Pădureanu. Cu acest om mă ştiu de o viaţă şi nu aveam cum să-l abandonez la greu. Am făcut împreună cu el multe lucruri bune la Gloria Bistriţa. Sper să iasă cât mai repede din închisoare. Are unele probleme medicale şi mereu îl găsesc foarte trist atunci cînd merg la el. Sper să se dea vreun decret în favoarea lui sau să poată chiar să iasă cu ajutorul eliberării condiţionate„, a mărturisit Florin Halagian, în interviul amintit.

Privitor la situaţia actuală a fotbalului românesc, Florin Halagian a punctat: „E foarte greu să faci performanţă fără bani. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Vasluiul lui Porumboiu după ce el nu a mai investit. O să vedeţi ce se va întâmpla cu Astra, FC Braşov şi Dinamo dacă Niculae, Neculaie sau Ionuţ Negoiţă nu vor mai investi. Observ că nu prea se mai înghesuie nimeni să bage bani în fotbal şi e mare păcat. Lumea vine pe stadioane pentru spectacol, iar dacă nu ai bani să faci o echipă bună, atunci nici spectatorii nu mai au la ce să se uite…„.

Citeşte şi DEZASTRU în LIGA I. Astra, aproape de INSOLVENŢĂ

Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79. A mai cîștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-92. A avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.

Citeşte şi Petrolul şi-a pierdut principalul SPONSOR