Un Mare Maestru Mason RUPE TĂCEREA. „Viitorul preşedinte trebuie să ştie că….”

Masoneria este un subiect întotdeauna fascinat, plin de mister, provocator. Mai ales când e oglindit într-o carte bine documentată. Sau când este dezvăluit de un om din interior. Când însă şi omul, şi cartea, împreună, ţi se deschid, e o ocazie rară. E cu atât mai captivant cu cât ai ocazia să ţi se răspundă direct la întrebări pe teme fierbinţi, la zi: cum ar fi relaţia masoneriei cu politica.

04 nov. 2014, 10:30
Un Mare Maestru Mason RUPE TĂCEREA. „Viitorul preşedinte trebuie să ştie că….”

Viorel Dănacu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României ( a se deosebi de Marea Lojă Naţională din România are câteva sfaturi pentru viitorul preţedinte al României, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Sorin Frunzăverde: Sunt mason, dar nu primesc ordine. Este o organizaţie specifică lumii libere

„Viitorul preşedinte trebuie să ştie şi să ţină cont că există în România şi masonerie. (…) El trebuie să aibă iniţiativa şi să spună că vrea să aibă un consilier care, lună de lună, să stea de vorbă cu toţi marii maeştri din toate marile loji…”, a spus VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR. 

Citeşte şi Florin Cioabă, în loja exclusivistă a masonilor

Şi preşedinţii de până acum ai României au fost implicaţi sau au vrut să se implice în Masonerie. „Şi actualii şi foştii preşedinţi au fost în mai multe loji nu au fost numai într-una singură.(…) Dacă luăm un fost preşedinte, unul dintre foştii preşedinţi, s-a dus în Egipt şi s-a iniţiat, dar nu au recunoscut cei din America, pe urmă s-a iniţiat în riturile celor din America, dar nu au recunoscut cei din Grecia. S-a dus şi în Grecia. Şi astfel s-a plimbat peste tot”, a mai spus VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR.

 

Mai multe detalii despre masonerie aici.