Un marfar a deraiat în Harghita. Sute de călători, blocaţi în trenuri UPDATE

Clipe de disperare pentru sute de călători. Oamenii au stat blocaţi 14 ore în mai multe trenuri oprite în judeţul Harghita, după ce locomotiva unui tren de marfă a deraiat.

22 aug. 2014, 07:22
Un marfar a deraiat în Harghita. Sute de călători, blocaţi în trenuri UPDATE

UPDATE 2: Traficul rutier între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului a fost reluat vineri, la ora 12,20, în condiţii de siguranţă, trenul IR 1642 care circulă pe relaţia Dej – Bucureşti Nord fiind prima garnitură (din cele patru trenuri de călători staţionate) repusă în circulaţie, din gara Voşlăbeni, informează CFR SA, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Reintroducerea în circulaţie a trenurilor staţionate este următoarea: trenurile IR 1945 Mangalia – Satu Mare şi IR 1641 Bucureşti Nord – Dej vor porni din staţia Izvorul Mureşului, iar trenul IR 407-2 Episcopia Bihor – Braşov va pleca din staţia Voşlăbeni. 

UPDATE: Momentan, echipele feroviare de intervenţie lucrează pentru verificarea şi remedierea eventualelor defecţiuni ale linei, locomotiva fiind ridicată de pe şina de cale ferată. CFR Marfă regretă incovenientele aduse traficului feroviar de călători (4 trenuri de călători staţionează în gările Siculeni, Gheorghieni şi Voşlobeni) şi clienţilor săi şi asigură publicul călător că depune eforturi pentru redeschiderea traficului în cel mai scurt timp, în condiţii de siguranţă deplină. 

Compania a luat această decizie de oprire a trenurilor, deoarece secţia de circulaţie Voşlăbeni – Izvorul Mureşului este dotată doar cu linie simplă, iar echipele de intervenţie desfăşoară, în prezent, operaţiuni de repunere pe şină a locomotivei. 

Până la restabilirea circulaţiei, trenul IR 1945 (Mangalia – Satu Mare) staţionează în Siculeni de la ora 00,25, trenul IR 1642 (Dej – Bucureşti Nord) staţionează în Gheorghieni de la ora 02,12, trenul IR 1641 (Bucureşti Nord – Dej) staţionează în Siculeni de la ora 03,00, iar trenul IR 407-2 (Episcopia Bihor – Braşov) staţionează în Voşlăbeni de la ora 06,33. Trenul IR 1644, Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord şi trenul internaţional 366-1, Braşov – Budapesta circulă pe rută deviată, precizează CFR SA, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conducerea CFR SA a anunţat, vineri dimineaţă, că pasagerii au primit sprijin din partea angajaţilor companiei, care au distribuit călătorilor apă, cafea şi sandvişuri.

Pasagerii care nu mai doresc să continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefecutat, precizează compania.