Un marinar român a fost capturat de piraţi

Publicat: Vineri, 08 Februarie 2013 20:33 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2013 22:46 // Sursa: RTV.net

Un marinar român care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacată în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei a fost răpit de piraţi, anunţă armatorul navei, citat de AFP.

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat, la data de 8 februarie 2013, că un cetăţean român se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturată de piraţi în largul Camerunului.

"Reprezentanţii misiunilor României din Nigeria şi Marea Britanie au întreprins demersurile diplomatice necesare, astfel încât situaţia cetăţeanului român să fie clarificată cu celeritate. Ambasada României de la Londra este în legătură permanentă cu armatorul navei. Menţionăm că, potrivit procedurilor în vigoare, negocierile în astfel de cazuri sunt purtate direct între proprietarii navei şi răpitori, procedura în astfel de cazuri presupune discreţie pentru a nu afecta negocierile şi siguranţa cetăţenilor răpiţi. La nivelul MAE au avut loc discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii şi Federaţiei Ruse de la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe se afla în legătură cu familia cetăţeanului român", arata MAE într-un comunicat de presă.

Piraţii au atacat o navă-cargo sub pavilion britanic în largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun şi la 136 de kilometri de coastă.

"Compania de navigaţie Carisbrooke Shipping Ltd. anunţă cu regret că nava MV Esther, construită în 2008, care naviga sub pavilion britanic, a fost atacată de piraţi joi seara, în partea de sud a Golfului Guineea", a comunicat armatorul.

"După tâlhărirea membrilor echipajului, piraţii au părăsit nava răpind trei marinari", adaugă compania.

Cei trei marinari luaţi ostatici sunt un român şi doi ruşi.

"Vieţile acestor marinari sunt prioritatea noastră absolută şi vom face totul pentru readucerea lor în siguranţă. Ceilalţi nouă membri ai echipajului au rămas la bordul navei şi sunt nevătămaţi", continuă armatorul, precizând că ceilalţi marinari sunt filipinezi.

Golful Guineea, situat în sud-vestul Africii, este o zonă unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberaţi după plata unor răscumpărări.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 23:12
...pe Olympus, format din 35 de oameni dintre care 29 români, se află la limita subzistenţei de când nava a fost reţinută în port, iar marinarii au anunţat că nu mai au apă şi alimente decât pentru două zile, scrie Agerpres. “Nava este de două luni în...
12 mar 09:30
...rel="nofollow">


“Carisbrooke Shipping anunţă că cei trei ofiţeri care au fost răpiţi în februarie de la bordul navei de către persoane înarmate, la o distanţă de 80 de...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H