Un medic a ucis doi pacienţi infectaţi cu SARS CoV 2 cu o injecţie letală. Cum şi-a motivat bărbatul gestul

Un medic a ucis doi pacienţi cu o injecţie letală. Aceştia erau infectaţi cu coronavirus, iar medicul ucigaş, în vârstă de 44 de ani, susţine că a vrut să le curme suferinţa. Crima este acum anchetată de Poliţia germană.

20 nov. 2020, 23:12
Un medic a ucis doi pacienţi infectaţi cu SARS CoV 2 cu o injecţie letală. Cum şi-a motivat bărbatul gestul
Un medic a ucis doi pacienţi

Un medic a ucis doi pacienţi cu o injecţie letală. Doctorul lucrează la Spitalul Universitar din Essen din februarie şi este suspectat că ar fi ucis doi bărbaţi, de 47 şi 50 de ani, care se aflau în secţia de terapie intensivă cu forme severe ale infecţiei cu coronavirus.

Un medic a ucis doi pacienţi infectaţi cu COVID cu o injecţie letală

Bărbatul a fost reţinut de autorităţi, în faţa cărora şi-a recunoscut una dintre crime. Acesta le-a explicat anchetatorilor că nu a vrut decât să-l scape pe pacient de suferinţă.

Citeste si Avocatul lui Trump, moment jenant în timpul unei conferinţe în care vorbea de fraudarea alegerilor. A început să i se scurgă vopseaua de păr pe faţă

Potrivit cotidianului Bild, citat de Reuters, medicul ar fi informat familiile celor doi pacienţi înainte de a le administra injecţia letală. Conform unei decizii judecătoreşti emise anul trecut, pacienţii din Germania au dreptul de a cere eutanasierea. În acest caz, însă, nu este clar dacă a fost vorba despre dorinţa pacienţilor.

Spitalul din Essen a anunţat că medicul a fost suspendat pe durata anchetei şi s-a oferit să acorde ajutor poliţiei în rezolvarea cazului.

Regiunea Essen, grav afectată de pandemie

Regiunea vestică a Germaniei, din care Essen face parte, este una dintre cele mai sever afectate de pandemia de COVID-19, înregistrând 166 de cazuri pozitive per 100.000 de pacienţi în ultima săptămână, cu mult peste limita stabilită de guvern, de 50 de cazuri pozitive.