Un medic care a uitat în corpul unei fetiţe pansamentele folosite la operatia de apendicita a scăpat nepedepsit

Un medic din Sinaia care a fost acuzat de parintii unei fetite că în 2019 în timpul unei operaţii de apendicită a uitat in corpul copilului mai multe pansamente sterile, a scăpat de răspunderea penală.

14 mai 2021, 14:11
Un medic care a uitat în corpul unei fetiţe pansamentele folosite la operatia de apendicita a scăpat nepedepsit

Un medic din Sinaia scapă nepedepsit după ce a uitat în corpul unei fetiţe pansamentele sterile folosite la operatia de apendicita. Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia a clasat dosarul.

Alessia Chivu a fost operată de apendicită în februarie 2018 la Spitalul Orasenesc din Sinaia. La un an de la operaţie, copila a inceput sa acuze dureri insuportabile de burta. Parintii au dus-o pentru investigatii medicale la un spital din Brasov. In timp ce asteptau pe hol să intre la medic, copila a cerut de urgenta sa mearga la toaleta unde a inceput sa elimine pe cale naturala un tifon de lungimea unui deget, au explicat parintii fetei. De faţă a fost chiar mama fetei, care a alertat speriată cadrele medicale din spital.

Citeşte şi: Alexia Eram, internată de urgență la spital. Fiica Andreei Esca, pe masa de operaţie

Medicii au intervenit imediat şi au mai scos o bucata de tifon de marimea unui siret. Medicii brasoveni au concluzionat ca cel mai probabil acele bucati de tifon erau de fapt pansamente sterile uitate de medicul chirurg care facuse operatia de apendicita cu un an inainte.

Durerile abdominale erau provocate cel mai probabil de aceste bucati de panza pe care corpul fetitei incerca sa le elimine prin uretra dupa ce au strapuns peretele vezicii urinare.

După incident, parintii fetei au depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia impotriva medicului incriminat de malpraxis, insa procurorii au clasat cauza. Motivul este unul falucinant. Conform Codului de Procedura Penala, pentru a fi acuzat medicul de vatamare corporala, victima trebuia sa aiba nevoie de cel putin 90 de zile de ingrijiri medicale, dispuse de un medic legist. In acest caz, Alessia a avut nevoie doar de 45 de zile de ingrijiri medicale.

Decizia instanţei nu a fost pe placul părinţilor fetei, care au contestat-o. Acţiunea lor a fost însă respinsă de Judecătoria Sinaia.

In paralel, si medicul Severius Barbuta a contestat decizia de neincepere a urmaririi penale, nemulţumit fiind că  detaliile legate de solutia data de procurorii de pe langa Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti le permite parintilor fetei sa se indrepte acum impotriva lui, in civil, si sa-i ceara despagubiri, scrie ziare.com. Judecatoria Sinaia a respins insa si actiunea medicului.

Citeşte şi: Asistentul medical din Brăila care a violat zeci de paciente a scăpat de puşcărie. Judecătorii au decis că este reabilitat


loading...
Partenerii noștri