Un medic din prima linie trage un semnal de alarmă: „Nu ştim cine şi de ce dezvoltă formă gravă de Covid. Poate fi oricare dintre noi”

Adriana Ticărău, medic la spitalul modular COVID din Chitila ne avertizează într-o postare pe Faceboo să purtăm mască, să respectăm recomandările şi să evităm drumurile inutile. "Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Cine are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi", spune aceasta.

24 oct. 2020, 13:48
Un medic din prima linie trage un semnal de alarmă: „Nu ştim cine şi de ce dezvoltă formă gravă de Covid. Poate fi oricare dintre noi”

Medicul Adriana Ticărău povestește cum un pacient al său, în vârstă de 46 de ani, care respira cu ajutorul unui aparat de oxigen, a fost transferat vineri la Institutul Matei Balș, unde a așteptat ore întregi în camera de gardă, pentru că nu mai sunt locuri pe secție.

Citeşte şi Spitalul din România cu cea mai mare rată de vindecare de Covid. Ce măsuri a adoptat unitatea medicală

Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?! 5000 de cazuri doar azi. Din pix, nu-i așa?! D’aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar „declarați” pozitiv.

Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi.

Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni ( cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e ), măcar pentru următoarele două saptămâni. Nu-mi place panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență! Sănătate!„, a scris medicul Ticărău.