Un medic instigă la proteste: Cerem oprirea stării de alertă. Vrem libertatea confiscată de politicieni

Un medic stomatolog din Suceava este primul cadru medical care instigă la proteste. Acesta îi îndeamnă pe români să iasă în stradă pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de autorităţi.

31 mart. 2021, 13:02
Un medic instigă la proteste: Cerem oprirea stării de alertă. Vrem libertatea confiscată de politicieni
Un medic instigă la proteste: Cerem oprirea stării de alertă. Vrem libertatea dată de Dumnezeu și confiscată de politicieni

Un medic instigă la proteste. Este vorba despre un doctor stomatolog din Suceava. În timp ce medicii din toată ţara fac apel la respectarea măsurilor impuse de autorităţi, stomatologul cere oprirea stării de alertă şi întoarcerea la viaţa normală.

Un medic instigă la proteste: Cerem oprirea stării de alertă și întoarcerea la vechiul normal

Citeşte şi Proteste anti-restricţii în faţa spitalelor. Medici: Suntem stupefiați! Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini„Protest spontan la Suceava împotriva restricțiilor absurde și ineficiente, împotriva dictaturii sanitare. Cerem oprirea stării de alertă și întoarcerea la vechiul normal. Vrem libertatea dată de Dumnezeu și confiscată de politicieni. Protest civic (apolitic și antipolitic), pașnic, cu bună cuviință și demnitate.”

, a scris medicul stomatolog pe pagina sa de Facebook.

La nivelul județului, în intervalul 29-30 martie au fost internate 33 de persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 32 de persoane declarate vindecate.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 257, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 27. La nivelul județului sunt disponibile 154 de locuri libere Covid și 53 locuri pentru zona tampon.

Din totalul celor 524 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 359 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Citeşte şi Imagini şocante de la proteste, s-a deschis dosar penal. Copil bătut de jandarmi VIDEO

Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid-19:

2 prezintă forme ușoare;

– 97 prezintă forme medii ale bolii;

– 34 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 7 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere, din care 45 pentru pacienți Covid-19, 281 în sectorul non-Covid și 31 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 22 ventilatoare libere, din care 4 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

Reamintim că au fost tensiuni în a patra zi de proteste consecutive la Brăila față de măsurile dure impuse de autorități pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Un copil a fost lăsat inconștient, potrivit martorilor, de jandarmi! Acesta ar fi participat la proteste și ar fi fost bătut de jandarmi.

Mii de persoane au protestat, marţi, din nou în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvern. Oamenii au avut tricolore, vuvuzele, afişe cu mesaje împotriva guvernanţilor şi au scandat lozinci. Cei mai mulţi au cerut libertate şi au pornit în marş. În Bucureşti, protestatarii care au ajuns în faţa Palatului Cotroceni au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Numeroşi protestatar au fost legitimaţi de jandarmi.