Viaţă distrusă în urma unei căzături pe gheaţă. O femeie din Galaţi acuză ortopedul de malpraxis VIDEO

O femeie din Galaţi a rămas fără un picior după ce doctorul ortoped care a consultat-o a trimis-o acasă, fără să vadă că avea o problemă gravă. Peste noapte, a avut dureri cumplite la picior. Un alt medic a băgat-o direct în sala de operaţie şi i-a amputat piciorul. Familia îl acuză de malpraxis pe doctorul care a consultat-o prima dată şi a depus reclamaţie împotriva lui la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

21 feb. 2014, 10:12
Viaţă distrusă în urma unei căzături pe gheaţă. O femeie din Galaţi acuză ortopedul de malpraxis VIDEO

Potrivit sesizării făcute de Cosmina Hudreş, mama ei, Săftica Hudreş, în vârstă de 55 ani, a căzut pe gheaţă pe 31 ianuarie şi s-a lovit la mână şi picior. Când s-a prezentat la spital, medicul ortoped de gardă i-a pus mâna în ghips şi i-a spus că piciorul este în regulă, trimiţând-o acasă. A doua zi, pacienta a revenit la spital, cu dureri foarte mari şi cu piciorul necrozat.

„A zis că o doare foarte tare piciorul şi când am dat pledul la o parte, piciorul exact de unde era tăiat, de la genunchi, era cangrenat, era negru, deci nu vânăt”, a spus fiica femeii.

Medicii de la Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei au constatat că fisura osului lezase artera, diagnosticul fiind „Entorsă de genunchi drept cu ruptură de capsulă articulară şi contuzie de gradul III de artera poplitee. Hematom compresiv de spaţiu popliteu. Necroze de muşchi gemeni şi soleari drepţi”. În pofida eforturilor medicilor chirurgi, piciorul nu a mai putut fi salvat, fiind nevoie de amputarea lui, de la genunchi.

Citeşte şi Ai căzut pe gheaţă? Iată care e cea mai PERICULOASĂ FRACTURĂ şi când trebuie să mergi la ortoped

La sesizarea familiei pacientei, DSP Galaţi va constitui o comisie de malpraxis, urmând ca rezultatul anchetei să fie prezentat în termen de maxim trei luni de la depunerea sesizării.

Luni, familia Hudreş va face plângere penală pe numele medicului ortoped, actul urmând să fie depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a autosesizat, managerul unităţii spitaliceşti, dr. Mihaela Debita declarând vineri că se va face o anchetă în acest caz.

„O să facem anchetă, vom proceda pe căi legale, şi vom apela organismele abilitate care trebuie implicate în acest caz”, a declarat Mihaela Debita.

Citeşte şi Ai fost victima unui caz de MALPRAXIS? Ce înseamnă acest proces şi care sunt şansele de reuşită