Un medic renumit din Iaşi s-a SPÂNZURAT

Constantin Dodan, un medic veterinar renumit din Iaşi, a fost găsit spânzurat în apartamentul său.

26 mart. 2015, 07:33
Un medic renumit din Iaşi s-a SPÂNZURAT

In cursul zilei de 24 martie, oamenii legii au fost anuntati ca trupul neinsufletit al unui barbat in varsta de circa 55 de ani a fost gasit intr-un apartament dintr-un bloc din Valea Lupului, informează bzi.ro.

Dupa cercetarile de la fata locului si de la Institutul de Medicina Legala (IML) s-a ajuns la concluzia ca barbatul, nimeni altul decat Constantin Dodan, si-a luat viata prin spanzurare in urma cu cateva zile. Se pare ca acesta locuia singur intr-un apartament situat intr-un bloc recent construit din comuna Valea Lupului. Vestea i-a cutremurat pe cei care il cunosteau pe medicul Dodan, omul fiind cunoscut ca o fire vesela si deschisa.

„Sincer sunt socat sa aud asa ceva. Medicul Dodan era un om extraordinar, vesel, foarte corect si priceput. Nu stiu ce a dus la aceasta situatie. Il stiu pe Constantin Dodan ca pe un om cuminte, care si-a facut mereu treaba foarte bine. Fiecare control al nostru a fost unul perfect. Dumnezeu sa-l ierte!„, a declarat reprezentantul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi.

Cauzele acestui gest este pus de apropiatii lui Dodan pe seama unei depresii profunde in care ar fi cazut fostul veterinar dupa ce a divortat de sotie. Astfel, la inceputul lunii mai 2012, Judecatoria Iasi a decis desfacerea casatoriei dintre Constantin si Oana Daniela Dodan si incredintarea fetelor minore la domiciliul mamei, tatal fiind obligat la plata unei pensii alimentare. Aceasta decizie a judecatorilor se pare ca l-a impins pe medicul veterinar la depresie, care adancita l-a dus la decizia de a-si incheia socotelile cu viata. Clientii sai sustin ca starea psihica a lui Dodan s-a agravat in ultimele luni.

Domnul doctor ajunsese intr-o stare de depresie profunda. Efectiv nu ne mai puteam intelege cu el„, declara un client al medicului veterinar.

Trupul neinsufletit al barbatului a fost preluat si transportat la Institutul de Medicina Legala, acolo unde i s-a efectuat necropsia pentru a se stabili cu exactitate cauza mortii. Conform acestei institutii, s-a confirmat faptul ca Constantin Dodan a murit din cauza asfixiei, urmare a sinuciderii prin spanzurare.