Un medic român cere renunţarea la mască în aer liber: „Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific”

Medicul Radu Ciornei cere renunţarea la masca de protecţie în aer liber. Acesta consideră că măsura este justificată pentru judeţul Suceava, acolo unde rata de infectare este sub un caz la mia de locuitori.

08 apr. 2021, 19:07
Un medic român cere renunţarea la mască în aer liber: „Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific”
Un medic român cere renunţarea la mască în aer liber: "Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific"

Un medic român cere renunţarea la mască în aer liber. Este vorba despre doctorul Radu Cionei. Acesta spune că Suceava ar trebui să fie primul judeţ în care masca să nu mai fie obligatorie în aer liber.

Un medic român cere renunţarea la mască în aer liber: „Ar trebui ca Suceava să fie primul județ în care se ridică o interdicție majoră”

„Dacă am fost primii în carantină dintre județe, cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul județ în care se ridică o interdicție majoră. Cer ca în judetul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber. Este o cerere bazată pe date științifice. Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific! Dacă aveți îndoieli, contactați-mă!

Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisă prima. Acum, Suceava merită să se bucure de aceeași judecată din partea celor care au băgat-o în carantină! Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măștii în aer liber în Suceava”, a transmis Radu Ciornei pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Guvernul a prelungit STAREA DE ALERTĂ în România. Restricţii relaxate înainte de Florii şi de Paşte

Potrivit datelor făcute publice joi de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Suceava are o rată de infectare de 0,93 cazuri la mia de locuitori. În Capitală, rata de incidență este de 6,81, iar în Cluj, de 6,52. Cea mai mare rata de infectare este în Ilfov, de 8,58 cazuri la mia de locuitori.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi peste 4.900 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.495 de pacienţi.

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.907.828 de teste RT-PCR și 683.537 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 29.278 de teste RT-PCR (17.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.839 la cerere) și 11.214 teste rapide antigenice.

Până astăzi, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi Raed Arafat, despre lecțiile din pandemie: „Spitalele nu trebuie făcute cost eficiente, ca fabricile”