Un medicament antiviral folosit pentru tratarea HIV ar putea vindeca bolnavii de COVID-19 în câteva zile. Tratamentul care ne-ar putea scăpa de pandemie

Potrivit unor studii făcute de oamenii de ştiinţă din Israel, un medicament folosit pentru tratarea HIV ar putea învinge coronavirusul în doar câteva zile.

15 sept. 2021, 09:09
Un medicament antiviral folosit pentru tratarea HIV ar putea vindeca bolnavii de COVID-19 în câteva zile. Tratamentul care ne-ar putea scăpa de pandemie

Un medicament antiviral ar putea vindeca bolnavii de COVID-19 în câteva zile. Tratamentul a fost testat neoficial la pacienţii cu HIV din Congo.

Un medicament antiviral folosit pentru tratarea HIV ar putea vindeca bolnavii de COVID-19 în câteva zile

Potrivit oamenilor de ştiinţă din Israel, medicamentul folosit în trecut pentru tratarea pacienţilor cu HIV  are efect antiviral direct împotriva coronavirusului. Astfel că, în doar câteva zile bolnavii COVID-19 ar putea fi vindecaţi, scrie The Jerusalem Post, potrivit Aleph News.

Prima fază a studiului a fost finalizată în laboratorul de cercetare şi dezvoltare din Israel a Code Pharma, firmă care are sediul central în Olanda. Oamenii de ştiinţă israelieni au cerut permisiunea de a continua studiile.

A doua fază a studiului va fi lansată luna viitoare şi în Spania, Brazilia şi Africa de Sud. Vor fi implicaţi aproximativ 150 de pacienţi.

CEO-ul Code Pharma, israelianul Zyon Ayni, spune că obiectivul este finalizarea procesului în termen de aproximativ trei până la șase luni, urmând apoi solicitarea autorizării de urgență a medicamentului.

Citeşte şi Nelu Tătaru: „Avem o oboseală pandemică, trebuie respectate restricţiile şi vaccinată populaţia”

„Poate fi o descoperire în domeniul tratamentelor antivirale pentru pacienții cu simptome timpurii de COVID-19“, spun cercetătorii.

Prima fază a studiului a fost finalizată recent în Brazilia la Casa de Saúde – Spitalul Vera Cruz din São Paulo, Brazilia, sub aprobarea Comisiei Naționale de Etică în Cercetare (CONEP). 12 pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani cu coronavirus ușor până la moderat au participat la studiu. Șapte dintre voluntari au fost testați secvențial folosind un test standard PCR la fiecare două zile de la momentul în care au început tratamentul, care, la fel ca insulina, se administrează subcutanat – injecție sub piele. Pacienții au primit două injecții pe zi timp de 10 zile.

Maayan a spus că cinci dintre pacienți au prezentat un declin profund al încărcăturii virale în timpul tratamentului. De asemenea, Codivir a suprimat semnificativ răspândirea virusului.

În perioada în care a început pandemia de coronavirus, Code Pharma testa medicamentul neoficial la pacienții cu HIV din Congo.

„Ideea inițială a fost eradicarea celulelor infectate cu HIV. Un spital de acolo a început să-l administreze și pacienților cu COVID-19 și s-au refăcut complet – unii în câteva ore, iar alții în câteva zile. (…) Lumea are nevoie de un medicament antiviral împotriva COVID“, a explicat CEO-ul.

Citeşte şi Raed Arafat face lumină în cazul vaccinării obligatorie: Dacă nu va fi imunizare în instituțiile cu expunere publică, vom avea cel puțin testarea periodică