Un medicament împotriva epilepsiei are ca efect secundar... urechea muzicală absolută

Publicat: Luni, 06 Ianuarie 2014 21:28 // Actualizat: Luni, 06 Ianuarie 2014 22:48 // Sursa: romaniatv.net

Medicamentul Valproat, prescris pentru tratarea epilepsiei, are şi un efect secundar cu totul aparte, acela de a conferi pacientului aşa-numita 'ureche muzicală absolută', care îi permite identificarea instantanee a unei note muzicale, au constatat cercetătorii Universităţii Harvard, scrie luni publicaţia belgiană La Libre Belgique.

Această aptitudine se dezvoltă de obicei în copilărie, în jurul vârstei de şapte ani şi numai o persoană din zece mii este înzestrată cu o asemenea capacitate. Cercetătorii de la Harvard au observat însă că persoanele care iau respectivul medicament pot dobândi urechea muzicală absolută chiar şi la vârsta adultă, scrie Agerpres.

Rezultate similare au fost înregistrate anterior şi la şoareci, însă evaluarea capacităţilor auditive a oamenilor trataţi cu Valproat a arătat, potrivit experţilor americani, rezultate 'semnificativ mai bune'.

Dincolo de componenta strict muzicală, aceste rezultate ar putea avea şi alte implicaţii, întrucât, pe termen lung, s-ar putea lua în calcul posibilitatea de a reda creierului omului adult capacitatea de a se modifica şi chiar de a deveni mai tânăr.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H