Un medicament minune împotriva Covid va fi pe piaţă în două luni. Părerile experţilor israelieni despre tratamentul care a vindecat deja zeci de bolnavi în stare gravă

EXO-CD24 și Allocetra sunt cele două medicamente anti-Covid dezvoltate în Israel au început să-şi arate efectele. Zeci de pacienți cu forme grave sau moderate de boală s-au vindecat complet după ce au fost tratați cu cele două medicamente.

15 feb. 2021, 18:03
Un medicament minune împotriva Covid va fi pe piaţă în două luni. Părerile experţilor israelieni despre tratamentul care a vindecat deja zeci de bolnavi în stare gravă

EXO-CD24 și Allocetra sunt cele două medicamente cu care israelul intenţionează să combată coronavirusul. EXO-CD24 este un medicament împotriva Covid care a fost dezvoltat în șase luni şi conține o substanță care se inhalează în plămâni și combate furtuna citokine. Allocetra este în faza II de studiu, pe 21 de pacienți în stare severă sau critică şi redă echilibrul sistemului imunitar.

Cele două medicamente sunt în primele două faze de testare, iar faza a treia de testare este ceva mai lungă și este obligatorie, dar ar putea intra în procedura accelerată, ceea ce înseamnă că le-am putea avea pe piață mult mai repede.

Citeşte şi Pedepse pentru cei care refuză vaccinarea. Israelul propune să nu li se dea voie în restaurante, hoteluri sau teatre

În ceea ce priveşte testele preliminare, 29 din 30 de pacienți infectați cu Sars-Cov-2, aflați în stare gravă, și cărora li s-a administrat EXO-CD24 o dată pe zi, s-au recuperat complet în termen de cinci zile. De asemenea, potrivit acestor teste acest medicament împotriva Covid a dovedit o eficienţă de 95%.

Anterior, medicul israelian de origine română Herman Berkovits, cunoscut ca fiind medicul personal al lui Benjamin Netanyahu, declarase despre medicamentul minune contra Covid. „Medicamentul minune despre care se vorbește este această proteină biologică. Aceasta are un efect de moderare și calmare a sistemului imunitar. Săptămâna aceasta se vor da probările și vor exista zeci de examinări. Să sperăm că în două luni vom avea două milioane de doze. Acest medicament ne poate ajuta în cazurile foarte grave. Facem aceste examinări pentru a-l putea duce pe piață cât mai repede. Trebuie să avem încredere și optimism că acest medicament ne va ajuta, împreună cu vaccinul, să ieșim din pandemie„, a declarat acesta, citat de Aleph News.

Citeşte şi Paşaport digital pentru persoanele vaccinate în Danemarca şi Israel