Un mesaj lansat la apă de marinarii sovietici a ajuns la ţărm după 30 de ani. Ce scria pe biletul din sticlă

Publicat: Marţi, 08 Octombrie 2019 22:30 // Actualizat: Marţi, 08 Octombrie 2019 22:30 // Sursa: romaniatv.net

O sticlă cu mesajul unor marinari sovietici aruncată în ocean în urmă cu aproximativ 30 de ani, a fost găsită pe țărmul din Brazilia al Atlanticului.

Sticla a fost găsită de câţiva studenţi brazilieni, în statul Rio Grande Dol Sul. Au fost curioşi să afle ce scrie pe biletul care era înăuntru, dar au fost surprinşi să constate că fusese scris în rusă. Cum nimeni nu a reușit să descifreze textul, una dintre tinere a publicat imaginea bilețelului într-un grup de Facebook al Universității Pelotas.

"Ne adresăm celor care nu s-au lenevit să pescuiască această sticlă. Ea a fost băută în ciuda ordinelor și regulamentelor MRH și a guvernului, de către acești marinari care respectă și nu uită tradițiile maritime", se spune în traducerea aproximativă a mesajului.

Prin MRH se refereau la Ministerul Pisciculturii al URSS, iar prin ordine și regulamente, probabil, făceau referire la "prohibiția" – campania împotriva consumului de alcool lansată după venirea la putere a lui Mihail Gorbaciov, în 1985.

Biletul a fost trimis la expertiză într-un laborator de păstrare și restabilire a artefactelor Universității Pelotas.  Experții presupun că marinarii au aruncat sticla de pe vasul de pescari în apropierea malului Groenlandei, în anul 1990.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7537
RON
16 Oct
noapte 8 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H