Un meteorit a provocat panică în SUA: Corpul ceresc văzut în 13 state a luminat 10 secunde VIDEO

Un meteorit a luminat cerul în zona coastei de Est a Statelor Unite, fiind văzut în cel puţin 13 state americane, unde oamenii au fost luaţi prin surprindere de prezenţa acestuia, dar şi în Canada.  Sute de oameni au raportat apariţia corpului ceresc la Asociaţia americană Meteor.

23 mart. 2013, 11:32
Un meteorit a provocat panică în SUA: Corpul ceresc văzut în 13 state a luminat 10 secunde VIDEO

Martorii evenimentului au spus că au văzut o minge de foc care a luminat timp de 10 secunde şi apoi a dispărut. Unii au crezut că este vorba despre un accident aviatic sau despre un satelit care a căzut. Reţelele sociale „au explodat” pur şi simplu, oamenii trimiţându-şi tot felul de mesaje ce oscilau între panică şi admiraţie.

Comandamentul nord-american de Apărare Aeriană a anunţat însă că nu a fost un obiect construit de om, iar ulterior specialiştii de la NASA au confirmat că a fost un meteorit.

Agenţia spaţială americană a mai spus că meteoritul semăna cu o Lună plină. „Cel mai probabil, acesta a fost un bolid rezultat în urma dezintegrării unei comete sau a unui asteroid„, a afirmat Robert Lunsford, de la American Meteor Society, indicând că meteoritul a trecut din Pennsylvania prin New Jersey spre Oceanul Atlantic.