Un microbuz a luat foc în timpul unei curse din cauza unui scurtcircuit. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Un incident grav a avut loc în această dimineaţă pe şoselele din România. Un microbuz aparţinând operatorului de transport public Vaslui a luat foc în timp ce se deplasa.

09 apr. 2022, 10:35

Un microbuz a luat foc. În microbuzul Transurb se aflau doar două persoane care au reuşit să se autoevacueze la timp înainte ca flăcările să se extindă. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Un microbuz a luat foc în timpul unei curse. Pasagerii s-au autoevacuat

S-a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un microbuz, în municipiul Vaslui,  pe strada Castanilor, la intersecția cu Delea sat. În  mijlocul de transport în comun aparținând unei societăți din municipiul Vaslui se aflau două persoane, acestea autoevacuându-se până la sosirea pompierilor. Persoanele aflate în microbuz nu au fost rănite. Incendiul a fost lichidat în câteva minute, mijlocul de transport în comun fiind distrus în proporție de peste 60% (compartimentul motor,  bordul, scaunele, cauciucurile, etc.). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Vaslui, potrivit Vremea Nouă

Incendiul vine la o săptămână de la un alt incident grav: ușa unui microbuz plin cu călători a căzut în timpul cursei. Călătorii au fost nevoiți să coboare și să își continue călătoria pe jos, iar microbuzul defect s-a retras în garaj.