Un microbuz şcolar a rămas ÎNZĂPEZIT în Vrancea

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

01 oct. 2013, 09:06
Un microbuz şcolar a rămas ÎNZĂPEZIT în Vrancea

Microbuzul, care transporta elevi la şcoală în comuna Vintileasca, a rămas înzăpezit în localitatea Poiana Stoichii, scrie Mediafax.

„Microbuzul şcolar a rămas înzăpezit în satul Poiana Stoichi, din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil. În zonă este viscol, ceea ce îngreunează şi mai mult deplasarea maşinilor. Am mers cu un utilaj cu lamă şi am scos microbuzul din zăpadăi, iar copiii au ajuns cu bine la şcoală. Bătrânii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva. Porumbul este necules, merele sunt în copaci, iar iarna a venit”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru.

El spune că a solicitat ISJ Vrancea un microbuz cu tracţiune 4×4 pentru a face faţă perioadei de iarnă.

„Pentru a putea duce copiii la şcoală şi de la şcoală către casele lor avem nevoie de un microbuz şcolar cu tracţiune integrală. Drumurile sunt foarte grele în zona de munte, iar odată cu venirea iernii devin aproape impracticabile”, a mai spus Georgel Spătaru.

Marţi dimineaţă, un drum naţional a fost blocat în judeţul Vrancea din cauza zăpezii. Astfel, traficul rutier a fost închis, timp de aproximativ două ore, pe DN 2D Focşani-Ojdula -Tîrgu Secuiesc-Braşov, pe sectorul Lepşa-Ojdula.

Iarna s-a instalat deja în zonele montane din ţară. În Braşov, Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava s-a aşternut deja un strat de zăpadă.

Citeşte şi La munte a venit IARNA. Pe Platoul Bucegi, zăpada viscolită măsoară până la 20 de centimetri VIDEO


loading...