Un miliard de euro NEINVESTIŢI în lucrări de infrastructură ADUCE PAGUBE de 10 miliarde de euro

Un miliard de euro neinvestiți sau furați din lucrări de infrastructură determină pagube de 10 miliarde de euro pe viitor, și tocmai de aceea este absolută nevoie de un ministru care să stabilească clar care sunt obiectivele pentru ramura de transporturi, a declarat joi Constantin Isac, vicepreședintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

23 iul. 2015, 13:23
Un miliard de euro NEINVESTIŢI în lucrări de infrastructură ADUCE PAGUBE de 10 miliarde de euro

„În acest moment, noi nu acordăm niciun fel de credit celor care se ocupă de implementarea proiectelor de infrastructură. Din calculele făcute de specialiști, rezultă clar că un miliard de euro neinvestiți sau furați din lucrări de infrastructură determină pagube de 10 miliarde de euro pe viitor. Tocmai de aceea este absolută nevoie de un ministru care să stabilească clar care sunt obiectivele pentru ramura de transporturi, fie ele rutiere, feroviare sau maritime. Până acum niciun ministru de la Transporturi nu a fost în stare să producă un plan coerent, să aibă o viziune viabilă asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea sectorului”, a spus Constantin Isac, într-o conferință de profil.

Citeşte şi Gabriel Resources a demarat procedura de arbitraj internaţional în dosarul Roşia Montană

Potrivit acestuia, proiectul Master Planului de Transport reprezintă doar „o poveste frumoasă2, fără niciun fel de concretizare în viitor.

„Din punctul nostru de vedere, proiectul Master Planului de Transport reprezintă doar o poveste frumoasă, care nu va avea niciun fel de aplicare pozitivă în viitor. Și dacă ne vom întâlni peste cinci ani, vom constata că lucrurile stau cam la fel în țara noastră. În plus, România se pare că își permite să nu facă niciun plan de dezvoltare pe transporturile rutiere, fapt care împiedică creșterea sectorului Transporturi și dezvoltarea economică a țării”, a mai spus vicepreședintele UNTRR.