Un miliardar american apropiat al lui Donald Trump, inculpat pentru exploatare sexuală a zeci de minore

Miliardarul american Jeffrey Epstein, cunoscut pentru legături cu oameni din înalta societate, inclusiv cu actualul preşedinte al SUA, Donald Trump, a fost inculpat, luni, la New York pentru exploatare sexuală a zeci de minore.

09 iul. 2019, 11:56
Un miliardar american apropiat al lui Donald Trump, inculpat pentru exploatare sexuală a zeci de minore

Miliardarul – investitor în fonduri speculative – a fost arestat sâmbătă, în New Jersey, după ce se întorsese din Franţa cu un avion privat. El este acum inculpat într-o afacere de exploatare a unor minore şi conspiraţie privind exploatarea unor persoane minore.

Miliardarul Jeffrey Epstein riscă cel puţin 45 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile ce i se aduc.

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, a pledat „nevinovat” la  acuzaţiile care i s-au adus, luni la prânz, în faţa unui tribunal federal din Manhattan. Joi va avea loc a doua audiere a inculpatului care a cerut iniţial să fie eliberat pe cauţiune.

Potrivit actului de acuzare care a fost dat publicităţii de către procurorul federal din Manhattan, Epstein este acuzat că în perioada 2002 şi 2005 a adus la reşedinţa lui din Manhattan şi din Palm Beach Florida, minore, între care unele abia împliniseră de 14 ani, pentru a întreţine relaţii sexuale cu ele şi cărora le-a plîtit cu sute de dolari, bani lichizi.

Cu timpul, Epstein şi-a înmulţit victimele şi, mai mult de atât, le cerea să racoleze şi alte fete în acest scop. Astfel, bărbatul a ajuns să dispună de tot mai multe prostituate.

Potrivit legislaţiei federale americane, prostituţia cu minore este o crimă, chiar dacă victimele” şi-ar da consimţământul.

Epstain a fost deja acuzat în Florida, acum mai bine de zece ani, de fapte ca acestea. Dar, ca rezultat al unui acord încheiat atunci  cu procurorul federal responsabil de acest caz, Alexander Acosta – acum ministrul Muncii în administraţia lui Donald Trump – a scăpat de urmărirea penală.

Epstein a fost condamnat numai pentru acte sexuale cu minore, fapte care au condus la o pedeapsă cu  închisoare de 13 luni pentru miliardar. Acordul a rămas confidențial, inaccesibil chiar și pentru victime.

„Această acuzație este de fapt un remake” al cazului Florida, a declarat luni unul dintre avocații lui Epstein, Reid Weingarten. „Este istorie veche.”

Pentru el, acuzațiile procurorului federal din Manhattan „au fost cunoscute de către autoritățile americane când au negociat acordul” din 2008, cu Jeffrey Epstein.

Dar cazul a continuat datorită Procurorului Federal din Manhattan, care a explicat că decizia era doar pentru districtul din Florida, unde a fost încheiat, şi nu pentru cel din Manhattan.

„Este foarte important pentru victime”, a declarat Bergman, adăugând că au fost confiscate fotografii cu minori goi în timpul unei percheziții la domiciliul acuzatului, din Manhattan, în această săptămână”.

La rândul său, procurorul  adjunct,  Alex Rossmiller, a avertizat  că „există un risc foarte mare ca acuzatul să  fugă, având în vedere „mijloacele nelimitate de care acesta poate dispune”, iar adevărata lui avere nu este cunoscută cu exactitate.

Fost profesor de matematică devenit apoi trader şi ulterior administrator de fonduri de investiţie, Jeffrey Epstein a devenit din ce în ce mai mult o personalitate influentă. El se poate lăuda că i-a cunoscut personal  pe fostul preşedinte american Bill Clinton, pe actualul preşedinte, Donald Trump şi pe prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a.

În aprilie 2016, o femeie, Katie Johnson, i-a dat în judecată pe Jeffrey Epstein și Donald Trump, acuzându-i inclusiv pe actualul preşedinte american de ar fi fost violată și bătută în 1994, când ea avea numai 13 ani.