Un milion de canadieni au sărbătorit pe străzile din Toronto echipa Raptors, campioana NBA

Peste un milion de oameni s-au adunat, luni, pe străzile din Toronto pentru a-i celebra pe jucătorii echipei de baschet Toronto Raptors, reveniţi acasă după ce au câştigat trofeul NBA. Este primul titlu al echipei din Toronto, care a oprit hegemonia celor la Golden State Warriors, care au jucat ultimele cinci finale, din care au câştigat trei.

18 iun. 2019, 07:53
Un milion de canadieni au sărbătorit pe străzile din Toronto echipa Raptors, campioana NBA

Un milion de suporteri îmbrăcaţi în roşu şi negru, culorile echipei, au împânzit Nathan Square, piaţa emblematică din faţa primăriei centrului economic al Canadei, unde parada s-a încheiat în cursul după-amiezii.

În cursul dimineţii, jucătorii au pornit din sud-vestul oraşului Toronto şi au început lentul parcurs către centrul oraşului, trecând pe bulevardul care întinde de-a lungul lacului Ontario.

La trecerea jucătorilor, fanii strigau şi agitau pancarte şi drapele, în timp ce idolii lor i-au salutat cu sticle de şampanie în mână dintr-un autocar descoperit vopsit în culorile francizei canadiene.

Toronto Raptors a câştigat primul său titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), punând astfel capăt hegemoniei echipei Golden State Warriors, pe care a învins-o cu scorul general de 4-2 în finală, după 114-110 în ultimul meci, disputat joia trecută la Oakland.

Este pentru prima oară când o echipă non-americană a cucerit titlul în NBA. Astfel, trofeul Larry O’Brien, decernat campioanei, a mers în Canada, ţara în care s-a născut inventatorul baschetului, James Naismith.

Titlul obţinut de Toronto, la 24 de ani de la apariţia clubului, i se datorează în mare măsură lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei 2019.

Golden State Warriors a cumpărat o pagină de publicitate pentru a felicita echipa Toronto Raptors

Echipa Golden State Warriors, învinsă de Toronto Raptors în finala NBA, a cumpărat o pagină de publicitate într-un ziar canadian pentru a felicita noua campioană, informează lequipe.fr.

„Golden State Warriors felicită Toronto Raptors pentru realizarea lor istorică şi pentru că au dus titlul NBA la Toronto”, a apărut în ediţia de luni a Toronto Star, alături de o fotografie care îi înfăţişează pe Stephen Curry (Warriors) şi Kyle Lowry (Raptors) îmbrăţişându-se.

Împuşcături în timpul paradei

Patru persoane au fost împuşcate în Toronto, la parada de celebrare a titlului NBA câştigat de echipa locală de baschet Toronto Raptors, a informat poliţia, relatează BBC.

Mii de fani ai sportului au umplut centrul oraşului, în piaţa Nathan Phillips. La un moment dat s-au auzit împuşcături, iar mai multe persoane au fugit pentru a se adăposti. Evenimentul a fost întrerupt, organizatorii încercând să calmeze oamenii.

Trei persoane au fost arestate. Autorităţile au cerut publicului să trimită imagini de la eveniment pentru a ajuta investigaţia.

Poliţia a informat pe Twitter că niciuna dintre victime nu are răni care le-ar pune în pericol viaţa, dar două persoane au fost rănite grav.

Poliţia a precizat şi că a găsit două arme la faţa locului.