Un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit. Avea doar 43 de ani şi urma să se întoarcă acasă

Un militar român, care se afla în misiune în Kosovo din iulie 2021, a murit. Gabi-Victor Roman avea doar 43 de ani şi urma să se întoarcă acasă în aprilie.

15 mart. 2022, 10:49
Un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit. Avea doar 43 de ani şi urma să se întoarcă acasă

Un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit, din cauza unor probleme medicale. Este vorba despre plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman. Acesta avea doar 43 de ani.

Un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării, luni dimineaţa, subofiţerul a acuzat stări de rău, însoţite de ameţeli. Acesta a fost  internat de urgenţă într-un spital din Priştina. Deşi medicii s-au chinuit să-i salveze viaţa, Gabi a murit luni seară, din cauza emboliei pulmonare acute.

Citeşte şi Volodimir Zelenski: „De ce să muriţi? Pentru ce? O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată”

„O veste tristă pentru Armata României. Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate”, transmit reprezentanţii Ministerului Apărării pe pagina de Facebook.

Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operaţii Kosovo din iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie.

Militarul era angajat în MApN din anul 2000, fiind veteran al teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan. Gabi-Victor Roman era căsătorit şi avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Citeşte şi Dezvăluiri incredibile ale unui soldat rus capturat de ucraineni: „Am fost băgați în tancuri și ne-am trezit în Ucraina. Putin e un mincinos și un criminal de război”