Un militar român din Afganistan, transferat în stare gravă în Germania

Un militar român aflat în misiune în Afganistan va fi transferat la spitalul din Landstuhl, Germania, după ce a suferit o ruptură de anevrism cerebral, anunţă MApN.

12 mart. 2020, 19:11
Un militar român din Afganistan, transferat în stare gravă în Germania

Ministerului Apărării Naţionale (MApN) anunţă că miercuri, 11 martie, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în TO Afganistan cu Batalionul Protecţia Forţei „Viperele Negre”, în timp ce se deplasa la activităţi curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap şi stare de ameţeală.

„Militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-şi cunoştinţa. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar”, arată sursa citată.

În urma investigaţiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofiţerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral şi urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul nopţii, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.