Un militar rus şi-a omorât trei colegi şi a rănit alţi 16 după ce a detonat din greşeală o grenadă într-un dormitor

Trei soldați ruși au murit, iar 16 au fost răniți după un accident la o bază militară a armatei ruse în Belgorod, la granița cu Ucraina. Un soldat rus a a detonat din greșeală o grenadă într-un dormitor.

16 ian. 2023, 13:12
Un militar rus şi-a omorât trei colegi şi a rănit alţi 16 după ce a detonat din greşeală o grenadă într-un dormitor

Explozia a avut loc la un fost centrul cultural, transformat de ruși în depozit de muniție în regiunea Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, au transmis agențiile rusești de presă, citând serviciile de urgență locale.

În jur de alți opt militari ruși sunt dați dispăruți după explozie, conform Interfax. „

În urma unei detonări neintenționate a unei grenade de către un sergent într-un dormitor, un incendiu a izbucnit. 16 militari, inclusiv vinovatul, au fost duși la spital. Alți trei au murit”, au anunțat serviciile locale de urgență într-un comunicat citat de agențiile de presă.

Agenția rusească de stat Tass, citată de Digi 24, a scris că oficialii locali au spus că „folosirea neatentă” a unei grenade a provocat explozia. Pe Telegram a apărut informația că soldații morți erau recruți chemați să lupte împotriva Ucrainei ca parte a efortului rusesc de mobilizare.

Relatările nu precizează când a avut loc incidentul.

Citeşte şi: Putin aşteaptă mai multe victorii de la soldaţii ruşi: „Sper că luptătorii noştri ne vor mulţumi şi mai mult cu rezultatele luptei lor”