Un moderator nepalez a stabilit un nou record mondial: 62 de ore de show televizat

O emisiune TV din Nepal a stabilit un nou record în ceea ce priveşte durata. Moderatorul emisiunii intitulate "Lord Buddha Was Born in Nepal" a discutat neîntrerupt cu invitaţii timp de 62 de ore, informează Lenta.ru, citată de Agerpres.

15 apr. 2013, 06:02
Un moderator nepalez a stabilit un nou record mondial: 62 de ore de show televizat

Recordul a fost înregistrat sâmbătă seara, 13 aprilie, urmând să fie inclus în Cartea Recordurilor. Potrivit specialiştilor de la Guinness Book, durata exactă a showului televizat a fost de 62 de ore şi 12 minute. Recordul precedent, înregistrat în 2011 cu ocazia independenţei Ucrainei de moderatorii Pavel Kujeev şi Tatiana Danilenko, a fost de 52 de ore de transmisie.

Showul nepalez a fost moderat de jurnalistul de 36 de ani Rabi Lamichhane. La ora actuală, omul de televiziune locuieşte şi lucrează în SUA, însă special pentru a participa la showul-record el a revenit pentru câteva zile în Kathmandu.

Conform condiţiilor formulate de reprezentanţii de la Guinness Book prezenţi la eveniment, Lamichhane avea voie să facă pauze de 5 minute de odihnă pentru fiecare oră de transmisie. Însă, potrivit organizatorilor, moderatorul nepalez a refuzat o parte din aceste pauze, pentru a înregistra un timp mai bun. În afară de aceasta, pentru a economisi timp, Lamichhane a mâncat chiar în timp ce discuta cu oaspeţii emisiunii, peste 100 de oameni.

Emisiunea moderată de Lamichhane a fost înregistrată pentru postul de televiziune News24. Ea va fi difuzată în limba nepaleză, dar va fi subtitrată în engleză. Potrivit directorului postului de televiziune, Anil Joshi, în timpul emisiunii s-a vorbit despre originile lui Buddha Gautama, accentul fiind pus pe rădăcinile sale nepaleze.

Scopul emisiunii a fost atragerea de turişti în Nepal. În timpul emisiunii, moderatorul a discutat cu invitaţii şi despre alte atracţii nepaleze, inclusiv despre Everest.

Durata show-ului nepalez a depăşit cu 10 ore nu doar concurenţii săi direcţi – emisiunile televizate -, ci şi emisiunile radio. Astfel, showul radiofonic rusesc „Russkie Prianiki”, care deţine recordul în ceea ce priveşte durata unei emisiuni radio cu o singură echipă de moderatori, a durat 52 de ore. Aproximativ tot atât a durat şi emisiunea moderată de Chris Moyles şi Dave Vitty de la BBC Radio 1, considerată cel mai lung show ai cărui moderatori lucrează cu schimbul.