Un moldovean convertit la islam vrea să-şi facă un cimitir în curte. El ameninţă autorităţile cu un protest extrem VIDEO

Un bărbat din Neamţ s-a convertit la islam şi vrea să-şi facă un cimitir musulman în grădină. Autorităţile nu i-au aprobat cererea, iar bărbatul vrea să intre în greva foamei împreună cu toată familia. În urmă cu cinci ani, omul a ridicat din banii lui prima moschee din Moldova unde vin oameni din toată lumea.

14 mart. 2019, 14:13
Un moldovean convertit la islam vrea să-şi facă un cimitir în curte. El ameninţă autorităţile cu un protest extrem VIDEO

Bărbatul este moldovean get-beget, născut pe plaiuri mioritice și botezat în religia creștină. În urmă cu 12 ani, el s-a convertit însă la islamism, iar în 2014 a ridicat din fonduri proprii prima moschee din Moldova. În moscheea Maria, din Neamț, moldoveanul le predică sătenilor învățăturile lui Allah.

Bărbatul din Neamț spune că de fiecare dată când credea că va obține autorizaţia finală, funcţionarii de la DSP îi mai cereau câte o hârtie la dosar. Acum este pregătit să intre în greva foamei alături de întreaga familie pentru a primi acordul de a-și deschide cimitir.

În momentul de faţă mai aştept un răspuns de la prefectul judeţului Neamţ şi un răspuns de la ministerul Sănătăţii. Sunt autorităţile care trebuie să-şi exprime un cuvânt referitor la acest abuz pe care Direcţia de Sănătate Publică îl face in aceasta situaţie„, a declarat bărbatul, Daniel Cîniparu, pentru România TV.

Bărbatul spune că dacă va intra în greva foamei, va fi susţinut de musulmanii din întreaga lume. DSP Neamţ a transmis că nu este vorba despre discriminare și mai așteaptă un singur document pentru a aproba cererea moldoveanului.