UN MORT şi doi răniţi după ce un val uriaş a lovit o platformă petrolieră

Un val uriaș a lovit o platformă petrolieră norvegiană, acest incident soldându-se cu un mort și doi răniți, au informat joi grupurile Aker Solutions și Statoil, informează AFP.

31 dec. 2015, 14:45
UN MORT şi doi răniţi după ce un val uriaş a lovit o platformă petrolieră

Valul a lovit platforma de foraj Innovator operată de compania COSL, filială a China Oilfield Services, pentru grupul norvegian Statoil, în Marea Nordului, scrie Agerpres.

Un muncitor de pe platformă, un cetățean norvegian de 53 de ani, a decedat în urma rănilor suferite, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului Aker, Bunny Nooryani. Ceilalți șase angajați ai grupului au fost evacuați.

Alte două persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost rănite și au fost transportate cu elicopterul la spital, potrivit unui comunicat dat publicității de grupul Statoil.

Acest accident, care se întâmplă destul de rar, a survenit în cursul unei furtuni în Marea Nordului, care a generat valuri de peste 15 metri înălțime.

„Platforma fusese decuplată de la puțul de foraj înainte de producerea accidentului, din cauza vremii nefavorabile. Valul uriaș a produs pagube și la modulul de locuit”, precizat grupul Statoil.