Un mort şi zeci de persoane spitalizate cu toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un restaurant

O persoană a murit, iar alte câteva zeci au suferit toxiinfecţii alimentare, după ce au consumat produse într-un restaurant din Chişinău.

10 sept. 2013, 18:59
Un mort şi zeci de persoane spitalizate cu toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un restaurant

Cazurile de intoxicaţii de la restaurantul „Golden Nica” au început pe 31 august, când aproape 50 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare la o nuntă. Ulterior, la o altă nuntă, sărbătorită în acelaşi restaurant, 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat din oraşul Ungheni a murit din aceleaşi motive, scrie Mediafax care citează PRO TV Chişinău.

Potrivit şefului spitalului din Ungheni, bărbatul a încercat mai întai să se trateze la domiciliu, fiind adus la spital prea târziu, când se afla deja în comă.

Şeful Directiei pentru Sănătate din Chişinău, Mihai Moldovanu, a afirmat că restaurantul trebuia să fie închis săptămâna trecută, ceea ce nu s-a întâmplat.

De asemenea, ministrul moldovean al Sănătăţii, Andrei Usatâi, care a declarat că aproape o sută de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare la acest restaurant, a adăugat că „reluarea activităţii acestei instituţii este criminală, fără voia instituţiei de Sănătate Publică a municipiului Chişinău şi noi am acţionat în judecată conducerea localului„, relatează Publika.md.

Administraţia restaurantului a insistat că a folosit numai alimente calitative şi că nu are nicio vină în aceste cazuri.

Citeşte şi Aproape 20 copii şi tineri au suferit o toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Slănic Moldova