Un mort şi zeci de răniţi în urma a două atentate cu bombă ce au vizat staţii de autobuz

Cel puțin o persoană a murit și alte 24 au fost rănite după ce mai multe bombe au fost detonate în apropierea a două autobuze care circulau în orașul Kirkuk din Irak, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters.

28 iun. 2019, 09:26
Un mort şi zeci de răniţi în urma a două atentate cu bombă ce au vizat staţii de autobuz

Bombele au explodat în centrul orașului. Poliţia federală din Kirkuk a informat  printr-un comunicat că exploziile au fost comise cu dispozitive explozive  artizanale. „Prima bombă a vizat un autobuz, iar cea de-a doua bombă a fost detonată într-o staţie de autobuz care circula pe un pod în momentul în care s-a produs al doilea atentat.

Printre victimele atacului se numără o femeie care se afla în autobuz în momentul atacului cu bombă, care a murit. 17 persoane au fost rănite, potrivit poliţiei irakiene, potrivit nrttv.com.

În zilele recente, oraşukl Kirkuk a fost ţina unui val de atentate teroriste, inclusiv cu grenade şi rachete.

În atacuri au murit un comandant şi un ofiţer de poliţie, după ce convoiul în care se aflau a fost atacat. De asemenea, mulţi militari au fost răniţi în aceste atacuri.

Deocamdată, nicio grupare nu a revendicat aceste atentate, dar autorităţile irakiene cred că la mijloc ar fi acţiunile Statului Islamic.

Chiar dacă Irakul a declarat victoria împotriva Statului Islamic, în Decembrie 2017, extremiştii au continuat atacurile. Orașul Kirkuk se află la granița dintre distructele Rashad și Daquq. Organizația teroristă Stat Islamic este activă în zonă.