Un muncitor care lucra la reţeaua electrică a fost rănit după ce braţul macaralei în care se afla s-a rupt

Un bărbat care făcea lucrări la reţeaua electrică într-o localitate din judeţul Sibiu a fost rănit, marţi, după ce braţul macaralei în care se afla s-a rupt, muncitorul căzând de la aproximativ zece metri înălţime. El a fost preluat de SMURD cu fractură la coloana vertebrală, fiind solicitat elicopterul SMURD pentru a fi dus la spital. Totodată, poliţiştii şi inspectorii de muncă fac cercetări în acest caz.

23 oct. 2018, 13:41
Un muncitor care lucra la reţeaua electrică a fost rănit după ce braţul macaralei în care se afla s-a rupt

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, un accident de muncă a avut loc, marţi, în localitatea Stenea, sat aparţinător de Şeica Mare.

Astfel, un bărbat de 52 de ani, din Mediaş, a căzut de la aproximativ 10 metri înălţime după ce braţul macaralei în care se afla s-a rupt. Bărbatul făcea lucrări la reţeaua electrică, potrivit news.ro.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Bărbatul a fost preluat de SMURD cu fractură de coloană vertebrală, fiind conştient, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, care au precizat că a fost solicitat elicopterul SMURD pentru ca rănitul să fie transportat la spital.

„ITM Sibiu a fost informat cu privire la evenimentul de la Stenea, iar în urmă cu puţin timp o echipă formată din doi inspectori de muncă s-a deplasat la faţa locului pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul”, au spus reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.