Un musulman s-a descălţat şi şi-a făcut rugăciunile în mall VIDEO ULUITOR

Moment cu totul neaşteptat pe holurile unul mall din Bucureşti. Fără să-i pese că este privit de zecile de oameni aflaţi la cumpărături, un bărbat s-a oprit la câţiva metri de intrare şi a început să se roage.

01 oct. 2015, 06:53
Un musulman s-a descălţat şi şi-a făcut rugăciunile în mall VIDEO ULUITOR

În imagini se vede cum tânărul de religie musulmană şi-a pregătit ritualul ca la carte: s-a descălţat, şi-a îndreptat faţa spre oraşul sfânt, Mecca, şi a început să-şi facă plecăciunile.

În timp ce se ruga, băiatului i-au fost alături alte două persoane: o femeie şi un alt bărbat. După doar câteva minute rugăciunea a luat sfârşit, iar cei 3 şi-au reluat plimbarea în mall.

Fiecare musulman are obligatia de a se ruga lui Dumnezeu de cinci ori pe zi. Obiceiul se numeste „salat” si este practicat zilnic de circa 1,5 miliarde de musulmani din toata lumea. Rugaciunea nu dureaza, de obicei, mai mult de 10 minute. Tehnologia din zilele noastre ii ajuta pe musulmani sa-si aduca aminte cand este timpul pentru cele cinci rugaciuni si le arata, totodata, directia catre care trebuie sa se roage, potrivit cancan.ro.