Avion cu două persoane la bord prăbuşit în Lacul Colibiţa. UPDATE: Pilotul a murit după 90 de minute în care salvatorii au încercat să-l resusciteze

O nouă tragedie aviatică a avut loc, azi, în România, la doar o zi după ce un alt avion de mici dimensiuni, cu doi pasageri la bord, s-a prăbuşit la Letca Nouă, judeţul Giurgiu.

28 aug. 2022, 16:06

UPDATE: Pilotul avionului uşor care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în lacul de acumulare Colibiţa, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma rănilor suferite, anunță ISU Bistriţa-Năsăud.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. (…) Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării„, a transmis ISU.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lacul Colibița, din județul Bistrița Năsăud. Din primele informații sunt două victime.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a primit un apel prin numărul unic de urgenţă 112 cu privire la avionul prăbuşit, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare, dar şi un elicopter SMURD.

Citeste si Bărbat snopit în bătaie după un accident provocat de amanta sa. Soțul înșelat a decis să îi dea rivalului său o lecție

Avion cu două persoane la bord prăbuşit în Lacul Colibiţa

Potrivit primelor informaţii, una dintre cele două victime este inconştientă. La bord se aflau pilotul şi un pasager, cetăţean german.

Avionul a căzut la aproximativ 80 – 100 m de mal. Cele două persoane de la bord au fost extrase la mal de o ambarcațiune din zonă.

Pasagerul este rănit ușor, reușind să iasă singur din avion. Acesta, în vârstă de 45 de ani, este conștient, cooperant, în evaluare medicală la fața locului.

Pilotul, de 65 de ani, este în stare foarte gravă, a fost scos de persoanele din jur, în prezent fiind resuscitat. Se află în stop cardio-respirator.

Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Citeste si Tragedia momentului, un avion s-a prăbuşit în Giurgiu. Două persoane şi-au pierdut viaţa. UPDATE: La manșa avionului s-ar fi aflat proprietarul Aerodromului din Letca Nouă (surse)